Joulupaasto alkaa 2020

Kirkkomme laskeutuu taas paaston aikaan ja mielemme kääntyvät Vapahtajamme syntymän juhlaan. Isän Jumalan helmassa lepäävä iankaikkinen Sana syntyy ihmiseksi tähän maailmaan tuomaan valon kansalle, joka asuu pimeydessä. Vapahtajamme syntymä ilmaisee Jumalan sammumattoman rakkauden meitä kohtaan ja kuten hänen Immanuel-nimensä kertoo, Jumala tulee luoksemme pelastaakseen meidät. Evankelista Johannes kirjoittaa: Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta. (Joh. 1:14) 


Tänä päivänä me tarvitsemme armoa ja totuutta enemmän kuin koskaan. 

Me monesti toivomme, että maailma olisi oikeudenmukainen mutta kirkko puhuu useammin armon puolesta. Tässä on selkeä hengellinen muistutus: jos me saisimme viimeisinä päivänä oikeudenmukaisen tuomion, meille kävisi huonosti. Siksi me turvaamme armoon ja meitä kehotetaan armahtamaan. Valeuutisten aikana me emme enää voi luottaa siihen, että kaikki saamamme tieto olisi totta ja ne uutiset, joita luemme olisi luotettavaa. Totuus, jota tämä maailma meille tarjoaa on toinen kuin se mitä Kirkko meille opettaa. Siksi Kristuksen syntymänjuhlan sanoma on meille selkeä, Kristus on täynnä armoa ja totuutta. 


Paasto alkaa tulevana sunnuntaina ja kestää 40 päivää, aina joulupäivään saakka. Paaston aikana luovumme liha- ja maitotuotteista ja vältämme turhia huvituksia. Paasto on myös hengellisen uudistumisen aikaa. Mistä olen tullut, missä olen nyt ja minne suuntaan seuraavaksi. Sen vuoksi onkin hyvä nyt varata aika katumukselle ja tulla juttelemaan mieltä painavista asioista. Samalla on tärkeää laittaa oma rukouselämä kuntoon. 


Kirkkomme tukee kaikin tavoin meidän hengellistä kasvuamme ja eheytymistä. Todella hyvä ja konkreettinen tapa auttaa on lahjoittaa paaston aikana rahaa Filantropian joulukeräykseen. Tänä vuonna joulupaastokeräys kannetaan terveyskasvatukseen Keniassa ja Ugandassa. Filantropian kumppanit ovat jakaneet huolensa erityisesti tyttöjen tulevaisuudesta, joka on uhattuna pandemian jatkuessa. Joulupaastokeräys alkaa 15.11. ja kestää vuoden loppuun asti. Keräykseen voi osallistua tekemällä lahjoituksen Filantropian keräystilille FI53 5480 0520 0233 08, viite 13343, tai Filantropian lahjoitussivun kautta, jonne lisätään paastokeräyskohde ennen keräyksen alkamista.


Siunattua paaston aikaa kaikille! 


VIRASTO AVOINNA

Kouvolan toiminta-alueen toimisto on avoinna vain erikseen sovittavana aikana koronan takia.

Kouvolan toiminta-alueen pappi

Ville Kiiveri

040 962 0063

ville.kiiveri@ort.fi

Kanttori ja virastonhoitaja

Kari Päivinen

040 866 7686

kari.paivinen@ort.fi

Vahtimestari Jaana Juka

040 486 5550

jaana.juka@ort.fi 

YHTEYSTIEDOT

p. 040 704 7171

VARUSKUNTAKATU 14 

45100 KOUVOLA

hamina@ort.fi

 

Y-tunnus 0242498-2

VIRKATODISTUKSET

P. 040 358 3625

keskusrekisteri@ort.fi

Avoinna maanantaina, tiistaina, torstaina ja perjantaina klo  9-12

Tästä pääset Keskusrekisterin sivuille!