Ortodoksinen kirkko rauhan puolesta


Vastine Kouvolan sanomien Napakat-palstalle

Napakoissa oli tänään hyvä haaste ortodoksiselle kirkolle: Sekopäisyyden huippu: ortodoksipappi siunaa Venäjän ohjusputkia Krimillä. Haminan ortodoksisen seurakunnan kirkkoherrana otan mielelläni kopin lukijan haasteesta.

Minun on ortodoksisen kirkon pappina hankala lähteä selittelemään tai puolustelemaan Venäjän kirkon toimittamaa ohjusten siunaamista. Se merkitsisi tuon asian hyväksymistä. Samalla myös ajattelen, että olisiko tuon asian tuomitseminen mitään muuta kuin oman ulkokultaisuuteni lisäämistä.

Ukrainan tilanne on kaikkiaan valitettava, koska rajan molemmilla puolilla jaetaan yhteinen ortodoksinen usko jo tuhannen vuoden takaa. Ja valitettavasti uskonto ei tässä tapauksessa näytä tarjoavan ratkaisua kriisiin. Sen vuoksi kannamme Suomen ortodoksisessa kirkossa esirukouksia myös tämän konfliktin puolesta, jotta taistelevat tahot löytäisivät keskenään rauhantahtoa ja sovintomieltä.

Suomen ortodoksinen kirkko on jo sadan vuoden ajan tehnyt yhteistyötä Puolustusvoimien kanssa. Koemme tämän yhteistyön hyvin tärkeäksi ja haluamme tehdä sitä jatkossakin. Se ei merkitse aseiden siunaamista vaan varusmiesten rinnalla kulkemista: läsnäoloa ja kuuntelemista vaikeiden hetkien kohdatessa. Nyt lähestyvä itsenäisyyspäivä on ortodoksiselle kirkolle tärkeä juhla ja muistamme esirukouksissamme niin maamme esivaltaa kuin myös Puolustusvoimia.

Olemme kirkossa sitoutuneet rauhantyöhön ja korostamaan oikeudenmukaisuutta kaikkialla maailmassa. Etenkin nyt joulun aikaan emme voi unohtaa enkelten tuomaa sanomaa meille ihmisille: Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!

Ville Kiiveri

kirkkoherra Haminan ortodoksinen seurakunta


VIRASTO AVOINNA

Kouvolan toiminta-alueen toimisto on avoinna vain erikseen sovittavana aikana koronan takia.

Kouvolan toiminta-alueen pappi

Ville Kiiveri

040 962 0063

ville.kiiveri@ort.fi

Kanttori ja virastonhoitaja

Kari Päivinen

040 866 7686

kari.paivinen@ort.fi

Vahtimestari Jaana Juka

040 486 5550

jaana.juka@ort.fi 

YHTEYSTIEDOT

p. 040 704 7171

VARUSKUNTAKATU 14 

45100 KOUVOLA

hamina@ort.fi

 

Y-tunnus 0242498-2

VIRKATODISTUKSET

P. 040 358 3625

keskusrekisteri@ort.fi

Avoinna maanantaina, tiistaina, torstaina ja perjantaina klo  9-12

Tästä pääset Keskusrekisterin sivuille!