Kirkon kaunistamiseksi


Haminan ja Kouvolan kirkoissa on käynnissä keräys kirkkojen kaunistamiseksi. Keräyslippaat ovat molempien kirkkojen ulko-ovella.

Haminan kirkossa kerätään rahaa uusien mattojen ostamiseksi kirkkosaliin ja alttariin. Nykyiset matot ovat 80-luvun puolivälistä ja ahkeran käytön seurauksena ne ovat kovin kuluneet.

Kouvolassa päivitetään kirkkosalin väliseinän takana olevaa juhlasalia. Juhlasali on perustettu 80-luvun alussa, kun saimme kirkon takaisin käyttöömme luterilaiselta seurakunnalta. Tarkoitus on tehdä pientä pintaremonttia mm. vaihtamalla tummapunainen väri alkuperäiseksi vaalean harmaaksi sekä uudistaa tekstiilejä ja irtaimistoa.

On hyvä, että me osallistumme kirkon kaunistamiseen ja rakentamiseen myös taloudellisesti. Nämä molemmat kirkot ovat meidän kaikkien yhteistä omaisuutta ja on tärkeää huolenpito pitää huolta näistä vanhoista rakennuksistamme. Seurakunta toki osallistuu kustannuksiin samoin kuin Kirkkokuntakin mutta pieni osuus on hyvä olla myös meillä kaikilla. Syy on yksinkertainen.

Kun me nyt apostolien paaston aikaan yksinkertaistamme elämäämme, me voimme antaa säästyneen osan hyvään tarkoitukseen. Hyväntekeväisyys on keskeinen osa kristillistä elämää. Se ei vain auta lahjansaajaa vaan myös opettaa meille jotakin omaisuuteen suhtautumisesta. Onko se kaikki tarkoitettu vain meille itsellemme vai olisiko syytä myös jakaa sitä toisten kanssa.

Kirkossa rukoillaan toistuvasti jokaisen kirkon rakentajien, kaunistajan, huolehtijoiden ja lahjaintuojain puolesta. Näin kirkko ottaa vastaan maallista ja antaa tilalle hengellistä. Antamisesta syntyvä ilo on yksi aidoimmista hengellisen ilon lähteistä.


VIRASTO AVOINNA

Kouvolan toiminta-alueen toimisto on avoinna vain erikseen sovittavana aikana koronan takia.

Kouvolan toiminta-alueen pappi

Ville Kiiveri

040 962 0063

ville.kiiveri@ort.fi

Kanttori ja virastonhoitaja

Kari Päivinen

040 866 7686

kari.paivinen@ort.fi

Vahtimestari Jaana Juka

040 486 5550

jaana.juka@ort.fi 

YHTEYSTIEDOT

p. 040 704 7171

VARUSKUNTAKATU 14 

45100 KOUVOLA

hamina@ort.fi

 

Y-tunnus 0242498-2

VIRKATODISTUKSET

P. 040 358 3625

keskusrekisteri@ort.fi

Avoinna maanantaina, tiistaina, torstaina ja perjantaina klo  9-12

Tästä pääset Keskusrekisterin sivuille!