Seurakuntamme lapset kirkossa


Tällä kirkkaalla viikolla kirkoissamme on vieraillut runsaasti lapsia, sillä pidimme keskiviikkona ja perjantaina koululaisjumalanpalvelukset. Kouvolassa lapsia oli paikalla reilut 100 ja Haminassa puolen sataa. Vaikka kävijöitä oli paljon ja joskus liturgia tuntuu vanhemmastakin väestä pitkältä niin nuoret jaksoivat hyvin. Liturgian jälkeen oli yhteinen ruokailu kirkon juhlasalissa ja tämän jälkeen lapset pääsivät soittamaan kirkonkelloja Vladimirin johdolla. Lämmin kiitos Jaanalle, Tiinalle, Marja-Leenalle, Annalle, Tiinalle ja Pirkolle ruokailun järjestämisestä ja muusta avusta Kouvolassa!

Seurakunta on lisännyt koululaisjumalanpalvelusten määrää ja nykyisin koululaiset kutsutaan kirkkoon kahdesti vuodessa, pääsiäisenä kirkkaalla viikolla ja marraskuussa Neitseen Marian temppeliin käymisen juhlan tienoilla. Koululaisjumalanpalveluksia voisi periaatteessa olla enemmänkin mutta tapahtuman järjestäminen vaatii paljon työpanosta työntekijöiltä ja vapaaehtoisilta. Yli sadan lapsen tuominen Kouvolan kymmenistä eri kouluista vaatii paljon tarkkuutta. Tämän lisäksi koulujen opetussuunnitelmat asettivat rajoituksia oppilaiden kirkossa käymiselle. Kesällä taas lapset ja nuoret kokoontuvat yhteen: heinäkuussa pidetään kulttuurikeskus Sofiassa ja elokuussa venäjänkielinen perheleiri Haminassa yhteistyössä PSHV:n kanssa.

Entä kolmenkymmenen vuoden kuluttua? Kun katsomme seurakunnan horisonttiin pitkällä tähtäimellä, on erityisen tärkeää, että me pidämme huolta seurakuntamme nuoristamme, koska heidän sitoutumisestaan ja rakkaudestaan seurakuntaa kohtaan riippuu myös seurakuntamme tulevaisuus. Jatkuuko tulevaisuudessa nykyinen tunnustuksellinen uskonnonopetus kouluissamme, on arvoitus. Työnteko siis kannattaa jo aloittaa nyt jotta voimme varmistaa jatkossakin nuorten osallistumisen seurakuntamme elämään.