Vapaaehtoisesti


Syksy on lähtenyt mukavasti käyntiin seurakunnassa. Haminan katekumeenikerho keräsi seitsemän osallistujaa joista moni oli jo seurakunnan jäseniä. Ortodoksiapiiri aloitettiin keskiviikkona Kouvolassa ja paikalla oli toistakymmentä ihmistä. Tämä oli erityisen ilahduttavaa koska se antaa myös meille intoa tehdä tuota työtä ja sille selkeästi tilausta seurakunnassamme!

Ortodoksiset tapahtumat tuppaavat monesti olemaan pappisvetoisia. Meidän kannattaisi kuitenkin avartaa mieltämme ja ryhtyä myös järjestämään seurakunnassamme tapahtumia toistemme iloksi, sivistykseksi ja hengen ravinnoksi. Rimaa ei tarvitse asettaa korkealle koska lopulta kyse on yhdessä olemisesta jonkun kristillisen teeman parissa.

Tiistaiseurassa puhuimme Rukouksesta ja erityisesti Jeesuksen rukous -palveluksesta. Tästä innostuneina sovimme että aloitamme myös itse noiden palvelusten toimittamisen. Jeesuksen rukous -palvelus voidaan ja usein toimitetaankin ilman pappia maallikkovoimin. Kaava on sinänsä yksinkertainen eikä siinä periaatteessa tarvita edes resitatiivilla lukemisen taitoa. Kunhan löydämme muutaman vapaaehtoisen niin aloitetaan uusi tapa seurakunnassamme. Ehkäpä jo seuraavaan Ortodoksiviestiin voidaan laittaa ilmoitus asiasta! Haminassa ja Myllykoskella tämä olisi myös hyvä lisä tavalliseen jumalanpalveluselämään. Siunattua viikonloppua meille kaikille!