Vapaaehtoisesti


Syksy on lähtenyt mukavasti käyntiin seurakunnassa. Haminan katekumeenikerho keräsi seitsemän osallistujaa joista moni oli jo seurakunnan jäseniä. Ortodoksiapiiri aloitettiin keskiviikkona Kouvolassa ja paikalla oli toistakymmentä ihmistä. Tämä oli erityisen ilahduttavaa koska se antaa myös meille intoa tehdä tuota työtä ja sille selkeästi tilausta seurakunnassamme!

Ortodoksiset tapahtumat tuppaavat monesti olemaan pappisvetoisia. Meidän kannattaisi kuitenkin avartaa mieltämme ja ryhtyä myös järjestämään seurakunnassamme tapahtumia toistemme iloksi, sivistykseksi ja hengen ravinnoksi. Rimaa ei tarvitse asettaa korkealle koska lopulta kyse on yhdessä olemisesta jonkun kristillisen teeman parissa.

Tiistaiseurassa puhuimme Rukouksesta ja erityisesti Jeesuksen rukous -palveluksesta. Tästä innostuneina sovimme että aloitamme myös itse noiden palvelusten toimittamisen. Jeesuksen rukous -palvelus voidaan ja usein toimitetaankin ilman pappia maallikkovoimin. Kaava on sinänsä yksinkertainen eikä siinä periaatteessa tarvita edes resitatiivilla lukemisen taitoa. Kunhan löydämme muutaman vapaaehtoisen niin aloitetaan uusi tapa seurakunnassamme. Ehkäpä jo seuraavaan Ortodoksiviestiin voidaan laittaa ilmoitus asiasta! Haminassa ja Myllykoskella tämä olisi myös hyvä lisä tavalliseen jumalanpalveluselämään. Siunattua viikonloppua meille kaikille!


VIRASTO AVOINNA

Kouvolan toiminta-alueen toimisto on avoinna vain erikseen sovittavana aikana koronan takia.

Kouvolan toiminta-alueen pappi

Ville Kiiveri

040 962 0063

ville.kiiveri@ort.fi

Kanttori ja virastonhoitaja

Kari Päivinen

040 866 7686

kari.paivinen@ort.fi

Vahtimestari Jaana Juka

040 486 5550

jaana.juka@ort.fi 

YHTEYSTIEDOT

p. 040 704 7171

VARUSKUNTAKATU 14 

45100 KOUVOLA

hamina@ort.fi

 

Y-tunnus 0242498-2

VIRKATODISTUKSET

P. 040 358 3625

keskusrekisteri@ort.fi

Avoinna maanantaina, tiistaina, torstaina ja perjantaina klo  9-12

Tästä pääset Keskusrekisterin sivuille!