Yhteistyötä


Seurakuntamme osallistui Kausalan rukoushuoneen temppelijuhlaan eli praasniekkaan. Eilen osallistuimme vigiliaan ja tänään juhlaliturgiaan, jossa toimitettiin vedenpyhitys ja ristisaatto. Seurakuntamme lahjoitti liturgian jälkeen rukoushuoneelle ikoniliinan, jonka Kouvolan tekstiilikerho on kauniisti tehnyt ja koristellut pitsein. Ristisaaton osallistuimme juhlalounaalle luterilaisella seurakuntasalilla. Päivä oli kaikin puolin iloinen ja onnistunut. On selvää, että tämän kokemuksen jälkeen lisäämme entisestään yhteistyötä Lahden seurakunnan kanssa. Kausala on lähellä Kouvolaa ja Kausalasta on vuosien ajan osallistuttu pyhän Ristin kirkon palveluksiin ja kouvolalaiset ovat käyneet Kausalan rukoushuoneessa.

Kuluneen vuoden aikana seurakuntamme suhteet erityisesti Haminan luterilaiseen seurakuntaan ovat vahvistuneet paljon. Meillä oli käytännössä kolme suurempaa tapahtumaa heidän kanssaan: tammikuinen kirkkoherran tehtävään siunaaminen, Haminan kirkon 180-vuotisjuhlat kesäkuussa ja Taizé-tapahtuma elokuussa. Hiippakuntamme esipaimenella, metropoliitta Ambrosiuksella on ollut tärkeä rooli näiden tapahtumien järjestämisessä ja hän on erityisen hyvin pystynyt kiireistään huolimatta osallistumaan näihin tapahtumiin.

Pienelle vähemmistöyhteisölle on elintärkeää, että se on jatkuvassa vuorovaikutuksessa eri yhteisöjen kanssa. Se tekee oma ortodoksista uskoamme tunnetuksi ja samalla ihmiset helpommin tulevat tutustumaan meidän toimintaan.

Olkaamme siis jatkossakin avoimia ja vieraanvaraisia toisiamme kohtaan!