Avoimet ovet


Elokuun illat alkavat olla pimeitä ja taas on aika viettää Kouvolassa Taiteiden yön tapahtumaa. Seurakunta on tietenkin mukana tapahtumassa ja toivottavasti mahdollisimman moni teistä pääsee käymään. Sää on tänään hieman epävakaista mutta toivottavasti ei sada. Olemme varanneet tarjottavaa runsaasti ja oleskelupaikkoja on sekä sisällä että ulkona. Ilta alkaa klo 18 rukoushetkellä ja sen jälkeen avataan Natalia Peräsaaren ikoninäyttely.

Miksi taiteiden yö on meille tärkeä tapahtuma? Siihen on moniakin syitä. Se antaa meille seurakuntalaisille hyvän tilaisuuden viettää yhteistä aikaa rennossa ilmapiirissä. Toisekseen se antaa meille hyvän mahdollisuuden esitellä seurakunnan toimintaa ulkopuolisille. Museokorttelissa käy paljon väkeä tutustumassa eri kohteisiin ja tänä iltana on helppo tulla tutustumaan myös Sypressiin. Tuttuus lisää luotettavuutta ja avoimuutta ja sen jälkeen on helpompi tulla tutustumaan myös kirkkomme jumalanpalveluksiin.

Elävä yhteisö on jatkuvassa vuorovaikutuksessa muun yhteiskunnan kanssa. Siksi olen mielenkiinnolla seurannut lähiseurakuntiemme, muiden yhteisöjen toimintaa ja miettinyt millä lailla heidän ideansa voisivat toimia meidän yhteisössämme. Verkottuminen ja yhteistyö kantaa pitkällä tähtäimellä meille monia hyviä asioita ja samalla kohentaa myös seurakuntamme asemaa muiden toimijoiden rinnalla. Ja tämä tietenkin koskee meitä kaikkia, seurakunta ei ole vain työntekijät vaan me kaikki seurakunnan jäsenet. Ollaan siis avoimia uusille ajatuksille! Osoitetaan toisillemme hyvää yhteishenkeä ja otetaan vieraat vastaan iloiten!