PYHIINVAELLUSMATKAN OHJELMA 29. - 31.8.2017
Tiistai 29.8.2017

Kokoontuminen Kouvolan asemalla klo 8 josta saavumme Pietarin juna-asemalla. Kahvituokio Pietarin kuuluisassa Kameja -nimisessä suklaatehtaassa, jossa mahdollisuus nauttia erilaisia tehtaan valmistamia suklaaherkkuja ja leivonnaisia kahvin kera.

klo 12.00 – Bussi lähtee kohti Tihvinän luostaria.

Luostarissa on Tihvinän Jumalanäidin ikoni, jonka oli maalannut pyhä apostoli ja evankelista Luukas Jumalanäidin vielä eläessä.

Opaskierros luostarialueella ja päivällinen luostarin trapesassa. 

Vierailu Antoni Dymskilaisen luostarissa jossa on Antoni Dymskilaisen pyhäinjäännökset. Mahdollisuus käydä kastautumassa pyhässä järvessä.

klo 19.00 – Illallinen ja lähtö kohti Aleksanteri Syväriläisen luostaria.

klo 23.00 – Majoittuminen luostarin hotellissa.


Keskiviikko 30.8.2017

Osallistumme liturgiaan Aleksanteri Syväriläisen Pyhän Kolminaisuuden luostarissa. Liturgian jälkeen aamiainen ja opastettu kierros luostarin alueella.

klo 14.00 – Päivällinen luostarin trapesassa. Päivällisen jälkeen suuntaamme kohti Vvedeno-Ojatskin nunnaluostaria, jonne on haudattu pyhittäjä Aleksanteri Syväriläisen vanhemmat. Halukkaat voivat käydä kastautumassa vedessä.

Päivällinen kylähenkisessä Fermer - ravintolassa. Päivällisen jälkeen lähdemme Pietariin, jossa majoitumme hotelliin Pyhän Kolminaisuuden Aleksanteri Nevskin luostarissa.

Torstai 31.8.2017

klo 7.00 – Varhainen liturgia Nadvratnoja kirkossa joka oli rakennettu Kaikkien murheellisten ilo –ikonin muistoksi. Liturgiaan osallistuminen vapaaehtoista.

klo 9.00 – Aamiainen ja uloskirjautuminen hotellista.

klo 10.00 – Opaskierros luostarin alueella. Vierailemme Pyhän Kolminaisuuden katedraalissa, jossa on pyhän Ksenia Pietarilaisen ikoni, jonka on maalannut kuuluisa ikonimaalari Girvel. Ikoni on harvinaislaatuinen ja ainut maailmassa joka on maalattu pyhän Ksenian muotokuvasta. Vierailu Kristuksen ylösnousemuksen katedraalissa, joka tunnetaan myös nimellä Verikirkko.

klo 13.00 – Päivällinen

Rukoushetki Ksenia Pietarilaisen tsasounassa.

Vierailu pyhän Andreas Kreetalaisen kirkossa.

Käynti Herran ilmestymisen kirkossa Gutojevskin saarella. Suuren sorron aikana kirkko oli kokenut kovia, mutta sitä ollaan tällä hetkellä kunnostamassa. Kirkossa on ihmeitätekevä Kristuksen syntymä –ikoni, joka on virallisesti Venäjän kirkon tunnustama ja joka on osaltaan edesauttanut kirkon jälleenrakennustöiden syntymistä.

Vierailu pyhän Johannes Kronstadtilaisen luostarissa, jossa on pyhän hautakappeli. Käynti pyhän Nikolaoksen merikatedraalissa.

 

klo 18.00 – Illallinen

klo 19.00 – Kuljetus juna-asemalle

Koko pyhiinvaellusmatkan aikana voidaan pyynnöstä järjestää rukoushetkiä, lukea akatistoksia ja tilata esirukouksia luostareissa ja kirkoissa.