Seurakunnan kerhot ja toimintapiirit

Haminan seurakunnassa toimii useita toimintapiirejä ja kaikenikäisille löytyy jotakin. Tällä hetkellä seurakunnalla on lastenkerhoja, erilaisia opintopiirejä, kädentaitoja kehittäviä piirejä jne. Voimme tarvittaess perustaa myös uusia toimintapiirejä. 

Kerhot ovat pääosin maksuttomia ja kaikki ovat niihin tervetulleita. Kerhot kokoontuvat pääosin iltapäivällä ja toimintakausi on tavallisesti syyskuusta toukokuuhun. 

 

Seuraavassa löytyy kerhojen sisällöt ja vetäjien yhteystiedot. Tule rohkeasti mukaan!

Ortodoksinen lastenkerho Pyhän Ristin kirkossa

Lastenkerho toimii Pyhän Ristin kirkossa Kouvolassa. Kerhon ohjaajina toimivat Vitalina Konstantinidi ja Ekaterina Selezneva. Kerho kokoontuu jokaisen kuukauden ensimmäisenä ja kolmantena sunnuntaina klo 17.

Kerhossa opetellaan rukouksia, kirkon sävelmiä, luetaan Raamattua ja askarellaan ja leikitään. Lisäksi opetellaan kirkossa olevia käytännön asioita, esim. siunauksen pyytämistä, tuohuksien sytyttämistä, ikoneita ja muita asioita jotka kiinnostavat lapsia. Askartelut yhdistetään yleensä kirkkojuhliin. Kerhon lopussa syödään. 

Askartelutarvikkeet maksetaan kerhon omilla varoilla, jotka saadaan myyjäisistä ja lahjoituksista. 

Kerhossa käy eri ikäisiä lapsia mutta suurin osa on alle 7 v. Vanhemmat ovat tervetulleita osallistumaan! Monet vanhemmat mielellään auttavat ja ovat läsnä.  Kerran vuodessa yritetään järjestää retki jonnekin. Kerho on ilmainen kaikille seurakuntalaisille. Sen tavoite on tutustuttaa lapset kirkkoon, opettaa rukouksia, kertoa oman kirkon historiasta, tavoista, perinnöistä, käytännöstä ym.

 

Lisätietoja:

Marja-Leena Jaakkonen, p. 040 774 6690

Seurakunnan kuorot Kouvolassa ja Haminassa

Haminan seurakunnassa toimii kaksi kuoroa, pyhän Ristin kirkon kuoro Kouvolassa ja Haminan ortodoksinen kirkkokuoro Haminassa.

Kuorot  laulavat Kouvolan ja Haminan kirkoissa toimitettavissa jumalanpalveluksissa. Lisäksi Kouvolan kuorolaiset ovat käyneet avustamassa Myllykosken tsasounan jumalanpalveluksissa.

Kuorot tekevät myös yhteistyötä. Olemme laulaneet mm. joulukonsertteja, liturgian radiointeja ja Pääsiäisyön jumalanpalveluksia yhdessä. 

Kuoroihin otetaan jatkuvasti uusia laulajia. Kuoroon päästäkseen tulee ottaa yhteys seurakunnan kanttoriin koelaulua varten.

Tärkeimpänä vaatimuksena on tarkka sävelkorva. Aikaisempi kuorokokemus on myös eduksi. Musiikkiopintoja ei välttämättä vaadita.

 

Haminan kuoron harjoitukset ovat toistaiseksi tauolla koronaohjeituksen vuoksi. Seuraa ilmoitteluamme!

Lisätietoja

kanttori Kari Päivinen
p. 040 866 7686
 

Kouvolan Uusi tiistaiseura

Kouvolan Uusi tiistaiseura on nimensä mukaisesti uusi; se on perustettu kesäkuussa 2016. Seuran nimeksi annettiin "Uusi tiistaiseura", koska Kouvolassa on aiemmin toiminut aktiivisesti toimiva tiistaiseura, mutta jäsenten ikääntyessä sen toiminta oli vuosien saatossa lakannut.
 

Kouvolan uusi tiistaiseura on Pyhien Sergein ja Hermannin veljeskunta ry:n jäsen. Sen toiminta on avointa kaikille ortodoksisen kirkon elämästä kiinnostuneille, eikä se edellytä ortodoksiseen kirkkoon kuulumista, vaan kaikki ovat lämpimästi tervetulleita.

Seuran tarkoituksena on kehittää jäsenissään ortodoksisen kirkon opin ja ortodoksisen elämännäkemyksen tuntemista ja tukea Suomen ortodoksista kirkkoa ja sen toimintaa. Seura järjestää keskustelu, -esitelmä ja hartaustilaisuuksia sekä kirkollisia juhlia, vahvistaa toiminnallaan ortodoksiseen kirkkoon kuuluvien siitä kiinnostuneiden hengellistä kasvua, elävää yhteyttä kirkkoon ja yhteisöllisyyttä. 

Vapaaehtoistoiminta on tärkeä osa seuran toimintaa ja yhdessä järjestämme esim. myyjäisiä ja talkoita. Tiistaiseura toimii Martta ja Maria -hengessä, eli jokainen osallistuu omien mahdollisuuksiensa ja vahvuuksiensa mukaisesti toimintaan. Jokaisella jäsenellä on mahdollisuus vaikuttaa yhteisön tekemiin päätöksiin.

Tiistaiseurailloissamme on aina kahvitarjoilu ja kokoonnumme pääsääntöisesti kuukauden 1. ja 3. keskiviikkona Kouvolan Pyhän Ristin kirkon juhlasalissa. 

Seura kokoontuu ensi kerran keskiviikkona 16.9.2020 Kouvolan pyhän Ristin kirkossa klo 17:30

Lisätietoja

Tiina Toikka

puh. 040 5800 907

Ikonipiiri Haminassa ja Kouvolassa

Ikonipiiri kokoontuu Haminassa Hilma-talossa ja Kouvolassa ortodoksiakeskus Sypressissä.

Haminassa ensimmäinen kokoontuminen Kumppanuustalo Hilmassa lauantaina 12.9.2020. Kouvolan osalta jatko vielä avoinna. 

Lisätietoja

Ritva Koverola

p. 040 837 5909

Kouvolan Kirkkotekstiilikerho

Kirkkotekstiilikerho kokoontuu Kouvolan pyhän Ristin kirkon juhlasalissa. Tällä hetkellä kerhossa tehdään käspaikkoja ja huolletaaan jumalanpalveluspukuja. Kerho järjestää myyjäisiä ja kerho käyttää tuoton kirkon kaunistamiseksi. Uudet jäsenet ovat tervetulleita mukaan! 

Lisätietoja:

Marja-Leena Jaakkonen, p. 040 774 6690

Pagina Perthi - Seniorien päiväkahvit

Kirkonmäenkatu 2, Kouvola. Maksuttoman tapahtuman kohderyhmänä on seurakunnan yli 70-vuotiaat jäsenet. 

Pagina Perthin kokoontumiset alkavat taas lokakuussa ja vanhaan tapaan kerho kokoontuu jokaisen kuukauden ensimmäisenä perjantaina klo 14 Kouvolan pyhän Ristin kirkossa. 


Ohjelma 
* Rukoushetki
* Alustus
* Seurakunnan ajankohtaiset 
* Vaeltajan lauluja


Jos tarvitset kyytiä niin ole yhteydessä virastoon. Lisätiedot ja ilmoittautumiset tarjoilua varten seurakunnan virastoon p. 040 704 7171. ​

Pyhän Ristin kirkon ortodoksiapiiri

​Tutustumme kirkon teologiaan, opetukseen ja ajatteluun. Tapaamisia noin kerran kuukaudessa ja osallistujat voivat esitää toiveita käsitetävistä aiheista. Tänä syksynä aiheena on Rukous.

Tapaamiset tarkoitus taas järjestää lokakuun alusta alkaen 2020 . Seuraa ilmoitteluamme! ​

 Lisätietoja 

Ville Kiiveri
 
p. 040 962 0063

Please reload